Inte Riktigt Som Du

Vad innebär det egentligen att leva med psykisk ohälsa? Hur blir man egentligen bemött?
Inte Riktigt Som Du är en unik föreläsningsteater som ger en stark inblick i vad det innebär att leva med psykisk ohälsa, diagnoser och utanförskap.
I en form som rör sig mellan föredrag och monolog får vi möta människan bakom diagnoserna, i ett djupt personligt, självutlämnande och ibland oroande porträtt.
Med ord och sång tar hon oss med in i en värld präglad av ångest, kaos och ensamhet och tvingar oss att konfronteras med sanningar som kan vara både obehagliga och kontroversiella.
Men hon berättar också om en okuvlig kampvilja, om att ständigt kämpa för en värdig tillvaro och om att vägra att ge upp.

Tjipke S Schmidt är född 1977 och är bosatt i Lund. Hon har ägnat hela sitt liv åt musik, teater och författande och är utbildad lärare inom svenska och religion.
Tjipke har levt med psykisk ohälsa under största delen av sitt liv, men har diagnostiserats först som vuxen. Som hon säger själv: ”Mitt liv har bromsats upp av mina psykiska funktionshinder, men det här är mitt sätt att göra något som kan vara både mig själv och andra till hjälp, mitt bidrag till att förebygga fördomar och öka människors förståelse för hur det är att vara inte riktigt som alla andra.”

Föreläsningen riktar sig framför allt till intresseorganisationer med inriktning på olika former av psykiska funktionshinder, men även arbetsplatser och gymnasieskolor tex.

Vill du boka en föreläsning?
Maila till tj@tjipke.se
eller ring 070-767 44 04
för mer information

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Freak on a leash